round image on layout top

Sfaturi pentru viitoarele mamici

divider image
viitoarele mamici

Utilizarea unor produse cosmetice in timpul sarcinii se poate dovedi a fi un lucru nesigur atat pentru mama cat si pentru viitorul copil. Aflati ce produse cosmetice trebuie evitate atunci cand sunteti gravide. Nu este nimic rau in dorinta de a arata si a va mentine frumusetea atunci cand sunteti insarcinata. Ideea este ca atunci […]

Utilizarea unor produse cosmetice in timpul sarcinii se poate dovedi a fi un lucru nesigur atat pentru mama cat si pentru viitorul copil. Aflati ce produse cosmetice trebuie evitate atunci cand sunteti gravide.
Nu este nimic rau in dorinta de a arata si a va mentine frumusetea atunci cand sunteti insarcinata. Ideea este ca atunci cand sunteti gravida, trebuie sa va acordati mult mai multa atentie pentru a nu afecta bunastarea sanatatii dumneavoastra sau a viitorului bebelus.
S-a dovedit stiintific faptul ca anumite cosmetice au in componenta lor substante ce pot fi daunatoare. Astfel, trebuie sa va luati masuri de precautie si sa cunoasteti ingredientele ce pot reprezenta un pericol.

Evitati vopselele de par si spray-urile

Spray-urile si vopselele de par s-au dovedit a fi un potential daunator pentru copilul dumneavoastra. Desi nu s-a gasit exact ingredientul daunator din aceste produse, s-a constatat o relatie directa intre frecventa de utilizare a acestora si rata de pierdere a unei sarcini. De aceea, se recomanda in general sa evitati utilizarea acestor produse, cel putin in primul trimestru de sarcina, atunci cand fatul este in stadiul incipient de dezvoltare. Daca totusi este necesar sa va vopsiti parul, faceti in asa fel incat vopseaua sa nu intre in contact direct cu pielea scalpului.

Evitati cosmeticele ce cntin plastifianti (ftalati)

Ftalatii (substante chimice ce regasesc in majoritatea cosmeticelor) s-au dovedit a fi foarte daunatori iar expunerea la acestia in timpul sarcinii poate impiedica dezvoltarea organelor fatului.

Feriti-va de toxine

Exista numeroase produse cosmetice ce contin toxine daunatoare atat pentru sanatatea mamei cai si pentru cea a copilului. Printre acestea se enumera unele deodorante, parfumuri, rujuri sau lacuri de unghii. Printre aceste toxine se enumera perturbatori endocrini sau agenti cancerigeni.
De asemenea unele rujuri sau luciuri de buze contin produse petroliere precum gudronul de carbune, 4 dioxanul si asa mai departe.

Tusul sau creioanele de ochi

S-a dovedit ca multe astfel de produse contin plumb, aluminiu, antiamoniu si alte substante chimice nocive. Evitati-le pe cat posibil pentru a evita unele potentiale prejudicii neurologice ale copilului.

In cele din urma este important sa fiti constiente de ceea ce utilizati pe pielea dumneavoastra atunci cand sunteti gravida. Trebuie sa aveti un punct de vedere obiectiv in ceea ce priveste convingerea ca machiajul si produsele de toaleta sunt destinate pentru a va face sa aratati bine si ca nu va fac nici un rau. Desi este important sa aveti grija de pielea dumneavoastra, sa o curatati regulat si sa o hidratati, acordati o atentie sporita la fiecare produs pe care il utilizati si asigurati-va ca nu este daunator. Orice produs aplicati pe pielea dumneavoastra este absorbit si astfel patrunde in fluxul sanguin.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete