round image on layout top

Sfaturi pentru un par sanatos

divider image
Sfaturi pentru un par sanatos

Sfaturi pentru un par sanatos – Acordati atentie acestor sfaturi si trucuri usor de urmat si va veti putea bucura de un par sanatos si stralucitor. 1. Hraniti-va parul printr-o dieta sanatoasa. Starea parului dumneavoastra depinde de starea interna a corpului dumneavoastra. O dieta cu continut adecvat de vitamine si minerale – in special dioxid […]

Sfaturi pentru un par sanatos – Acordati atentie acestor sfaturi si trucuri usor de urmat si va veti putea bucura de un par sanatos si stralucitor.

1. Hraniti-va parul printr-o dieta sanatoasa. Starea parului dumneavoastra depinde de starea interna a corpului dumneavoastra. O dieta cu continut adecvat de vitamine si minerale – in special dioxid de siciliu, fier, sulf, zinc, vitamina B si vitamina C – este vitala pentru un par bun.

2. Evitati uscatorul de par, ondulatoarele si rolele electrice incalzite, deoarece acestea fac parul casant. In schimb, lasati parul sa se usuce natural.

3. Protejati-va parul de elemente nocive. Purtati palarie de soare in timpul verii si o casca speciala atunci cand practicati innotul, deoarece soarele, sarea si clorul dauneaza parului dumneavoastra. Pentru o protectie suplimentara a parului, frecati parul cu putin ulei de masline pe varfuri inainte sa mergeti la innot.

4. Fiti atenti la medicamente. Pilula contraceptiva, pastilele de dieta, medicamentele tiroidiene, cortizon si antibioticele sunt doar cateva dintre cele ce pot provoca fragilitate si chiar pierderea parului.

5. Masati-va pielea capului pentru a imbunatatii sanatatea scalpului. In afara de periajul zilnic, este cel mai eficient mod de a aduce beneficii circulatiei. Utilizati varfurile degetelor si palmelor si rotiti-le in cercuri mici, 3-5 minute pe zi.

6. Pentru un tratament bogat, incalziti 1/2 ceasca de caise sau ulei de migdale dulci si masati scalpul si parul. Infasurati parul intr-un prosop cald si umed, apoi acoperiti-l cu o casca de plastic pentru cabina de dus. Dupa aproximativ 45 de minute samponati-l si spalati-l.

Daca urmati aceste sfaturi, veti avea un par sanatos, frumos si plin de stralucire.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete