round image on layout top

Mentinerea greutatii pe termen lung

divider image
mentinerea greutatii

In ultimii ani, cu totii ne-am obisnuit cu rezultate imediate.Trebuie doar sa va uitati pe forumul fanilor de fotbal si veti vedea ca oamenii isi doresc un succes imediat si nu vor fi fericiti cu nimic altceva. La fel se intampla si intr-o dieta iar pierderea in greutate pe termen lung este adesea uitata. Daca […]

In ultimii ani, cu totii ne-am obisnuit cu rezultate imediate.Trebuie doar sa va uitati pe forumul fanilor de fotbal si veti vedea ca oamenii isi doresc un succes imediat si nu vor fi fericiti cu nimic altceva. La fel se intampla si intr-o dieta iar pierderea in greutate pe termen lung este adesea uitata. Daca ne dorim rezultate imediate iar acestea intarzie sa apara, atunci suntem predispusi sa renuntam si sa uitam totul despre pierderea in greutate.

Cu toate acestea, in cazul in care vrem sa slabim sanatos, atunci trebuie sa acceptam ideea ca putem reusi doar printr-o pierdere in greutate pe termen lung. Este important sa va stabiliti obiective realizabile – sa pierdeti un numar semnificativ intr-o luna nu este realizabil si vom ajunge sa credem ca nu suntem in stare sa realizam ceea ce ne-am propus. Prin acordarea unui termen indelungat in scopul de a slabi, nu ne vom descuraja atunc cand ne ingrasm putin intr-o saptamana si vom continua pana vom realiza obiectivul propus.

Daca va ganditi la faptul ca puteti sa luati inapoi in greutate kilogramele pierdute imediat veti realiza de ce slabirea pe termen lung este mai sanatoasa. Nu trebuie sa ne dorim sa slabim imediat, deoarece corpului nostru ii este imposibil sa treaca de la obez la subtire dupa o masa. Acesta este un proces treptat ce ne poate aduce multe satisfactii daca este urmat corect pe un termen indelungat. Corpul nostru nu reactioneaza bine la schimbarile imediate, acesta fiind motivul pentru care dietele rapide nu sunt eficiente – incercam sa facem prea multe lucruri odata. Obiectivele pe termen lung inseamna ca ati pierdut o cantitate mica de greutate pe o perioada mai lunga de timp.

Pierderea in greutate nu este usoara, multi oameni considera ca este dificil sa slabesti rapid, dar daca incercati sa slabiti pe o perioada mai lunga de timp, veti observa ca beneficiile sunt nenumarate. Nu veti deveni demoralizat daca ati pus putin in greutate, deoarece obiectivul dumneavoastra nu este pus in pericol ci din contra veti munci in continuare pentru a atinge obiectivul stabilit.

Unele persoane spun ca au slabit mult cu o dieta rapida, dar nu faptul ca au slabit este problema ci pastrarea unei greutati optime dupa terminarea dietei. Cu o strategie pe termen lung nu veti mai putea recastiga kilogramele pierdute, deoarece obiceiurile alimentare vor fi cele care va vor asigura de acest lucru dupa ce ati terminat procesul de slabire.

Pierderea in greutate sanatoasa este cel mai bun sfat de urmat. Acesta este motivul pentru care trebuie sa va schimbati stilul de viata si planurile pe termen lung.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete