round image on layout top

Legumele si fructele – un izvor de sanatate

divider image
fructe si legume

Alegeti sa consumati mai multe legume si fructe. Optati pentru culoarea verde si verde inchis, galben, portocaliu si rosu. Este greu sa nu observam beneficiile asupra sanatatii ale unei diete bogate in legume si fructe: scade tensiunea arteriala, reduce riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si probabil unele forme de cancer, risc mai […]

Alegeti sa consumati mai multe legume si fructe. Optati pentru culoarea verde si verde inchis, galben, portocaliu si rosu.
Este greu sa nu observam beneficiile asupra sanatatii ale unei diete bogate in legume si fructe: scade tensiunea arteriala, reduce riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si probabil unele forme de cancer, risc mai mic de dezvoltare a problemelor ochilor si a problemelor digestive si un nivel scazut al zaharului din sange ce ajuta la mentinerea sub control a apetitului.
Majoritatea oamenilor trebuie sa consume cel putin 9 portii de legume si fructe pe zi, iar cartofii nu se iau in considerare. Alegeti o varietate de culori si tipuri de produse pentru a oferi organismului substantele nutritive de care are nevoie. Verdeturi inchise, rosii fierte, tot ceea ce e galben, portocaliu sau rosu.

Sfaturi pentru a manca mai multe fructe si legume

– Pastrati fructele la vedere. In acest fel veti fi mai tentati sa le mancati. Puneti-le pe tejghea sau pe frigider.

– Incercati sa umpleti jumatate din farfurie cu legume la fiecare masa. Serviti salate sau alte legume bogate in substante nutritive – va fi mai usor sa ajungeti sa eliminati senzatia de foame. Puteti profita si de gustarile din timpul zilei pentru a manca mai multe fructe si legume.

– Explorati culorile produselor si alegeti ceva nou. Varietatea este cheia pentru o dieta sanatoasa. Incercati fructe si legume noi.

– Uitati de cartofi. Alegeti alimente care au mai multe substante nutritive si care digera carbohidratii mai lent. Incercati retetele delicoase cu cereale integrale ca o alternativa la cartofi.

– Faceti din legume si fructe o masa. Incercati retete sanatoase pentru a aduce in centrul atentiei legume noi precum sparanghelul cu tarhon sau broccoli picant cu piper rosu.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete