round image on layout top

Factori neasteptati ce cauzeaza acumularea kilogramelor

divider image
factori neasteptati ce cauzeaza acumularea kilogramelor

Cand vine vorba despre excesul de greutate, majoritatea persoanelor se gandesc la aceleasi cauze comune: prea multe calorii, prea mult zahar, prea multe grasimi sau prea putine exercitii fizice. Pe langa acesti factori esentiali, exista multe alte cauze care pot cauza acumularea kilogramelor. Stresul De foarte multe ori stresul este cauza principala datorita careia facem […]

Cand vine vorba despre excesul de greutate, majoritatea persoanelor se gandesc la aceleasi cauze comune: prea multe calorii, prea mult zahar, prea multe grasimi sau prea putine exercitii fizice. Pe langa acesti factori esentiali, exista multe alte cauze care pot cauza acumularea kilogramelor.

Stresul
De foarte multe ori stresul este cauza principala datorita careia facem excese alimentare. Atunci cand sunteti afectati de sres, nivelul de cortizol si insulina creste semnificativ si de aici se trage si cresterea apetitului. Astfel va veti napusti asupra dulciurilor si alimentelor bogate in calorii si grasimi.
Reducand nivelul de stres, va veti mentine un nivel optim al hormonilor iar acest lucru va poate oferi un echilibru de satisfactie, astfel incat sa nu va confruntati cu pofte si refugii alimentare.

Indulcitorii artificiali
Timp indelungat s-a crezut ca indulcitorii alimentari sunt cea mai buna solutie pentru a inlocui zaharul intr-o dieta. Un studiu efectuat in anul 2088 a dezvaluit faptul ca participantii care au adaugat indulcitori artificiali in dieta zilnica, si-au dublat riscul de a deveni supraponderali, fata de ceai care nu au folosit asa ceva.
Cu toate acestea, parerile sunt impartite. Unii experti recomanda persoanelor obeze sau supraponderale sa evite indulcitorii artificiali, in timp ce altii insista ca acestia sunt superiori consumului de zahar. Ce este de facut ? Pentru a fi siguri ca nu riscati nimic, incercati sa limitati atat consumul de zahar cat si cel de indulcitori artificiali.

Lipsa somnului
Atunci cand organismului dumneavoastra nu i se ofera intre 7 si 9 ore de somn in fiecare noapte, acesta este obligat sa compenseze lipsa serotoninei si dopaminei printr-o nevoie exagerata de a consuma dulciuri. Un studiu recent a dezvaluit ca femeile care au dormit doar 5 ore pe noapte, au cu 35% mai multe sanse sa castige in greutate decat cele care dorm mai mult de 7 ore.

Modul de a manca
Este recomandat cu tarie sa acordati o mare atentie modului in care mancati. Mancatul si mestecatul incet va poate ajuta sa castigati batalia impotriva kilogramelor nedorite. Un studiu efectuat cu ajutorul a 3000 de oameni a aratat ca cei care mananca si rontaie foarte repede, sunt de doua ori mai susceptibili de a suferi de obezitate. Acest studiu este sustinut de dovezi anterioare, conform carora oamenii au tendinta de a consuma mai mult atunci cand mananca repede.

Genele
S-a demonstrat stiintific ca anumite gene se fac vinovate de acumularea kilogramelor. Persoanele care au aceste gene sunt cu 60% mai expuse riscului de obezitate. De asemenea, astfel de gene se pot mesteni din generatie in generatie.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete