round image on layout top

Dietele de detoxifiere – avantaje si dezavantaje

divider image
dieta de detoxifiere

O dieta de detoxifiere la inceputul unui sezon nou ar putea parea o idee tentanta, mai ales atunci cand obiceiurile alimentare nu au fost foarte bune. Dar sunt dietele de detoxifiere sanatoase? Cititi mai departe argumentele pro si contra ale dietelor de detoxifiere pentru a putea lua o decizie corecta si in cunostiinta de cauza […]

O dieta de detoxifiere la inceputul unui sezon nou ar putea parea o idee tentanta, mai ales atunci cand obiceiurile alimentare nu au fost foarte bune. Dar sunt dietele de detoxifiere sanatoase? Cititi mai departe argumentele pro si contra ale dietelor de detoxifiere pentru a putea lua o decizie corecta si in cunostiinta de cauza cand vine vorba de aceste diete.

Dietele de detoxifiere au devenit populare in zilele noastre. Dorinta de a avea un stil de viata sanatos si celebritatile care spun ca fizicul lor zvelt si pielea stralucitoare sunt rezultatul acestor diete au dus la popularitatea lor. In timp ce sustinatorii acestor diete pot preciza avantajele acestei diete, dar multi sceptici tind sa creada ca dezavantajele sunt mai mari. Analizand diferitele aspecte ale dietelor de detoxifiere ne putem da seama de avantaje si dezavantaje pentru a putea lua o decizie mai usor.

Avantajele dietelor de detoxifiere

Se spune ca dietele de detoxifiere au diverse beneficii cum ar fi: eliminarea toxinelor daunatoare din corpurile noastre, promoveaza o piele mai clara, creste nivelul de energie, ajuta la pierderea in greutate sau cresterea nivelului de energie. Dietele de detoxifiere pot varia de la usor la greu in functie de orientari.
In timp ce majoritatea dietelor de detoxifiere spune ca trebuie consumate fructe, legume si apa, sucuri de fructe si ceaiuri de plante in timp ce trebuie eliminate alimentele procesate, cofeina, zahar, grasimi si uneori grau si produse lactate, iar altele incurajeaza repausul alimentar sau consumul masiv de apa. De multe ori exista anumite suplimente pentru un efect mai puternic.

Dietele de detoxifiere extrem de restrictive precum cele de curatare cu lamaie ridica in mod evident probleme de sanatate si multe dintre ele ar trebui evitate, sunt anumite diete de detoxifiere echilibrate ce furnizeaza beneficii reale.
Ei bine, pentru incepatori consumati alimente naturale, neprocesate in locul alimentelor nesanatoase deoarece acest lucru va creste doza zilnica de nutrienti. De asemenea, eliminarea alimentelor cu multe calorii poate accelerea pierderea in greutate.

De asemenea, motivatia din spatele acestor diete nu trebuie trecuta cu vederea, deoarece ar putea avea un efect puternic. Daca o dieta de detoxifiere este vazuta ca un punct de plecare al unui stil de viata sanatos reprezinta un punct inteligent, si beneficiile psihilogice au o importanta deosebita. Incurajarea unui consum ridicat de fructe si legume pare a fi principalul beneficiu al dietelor de detoxifiere.

Dezavantaje

Nu exista nici o dovada solida care sa sustina ideea ca organismul ar putea avea nevoie de detoxifiere. Din moment ce organismul se detoxifica prin plamani, rinichi, ficat si piele in mod constant, nu exista dovezi solide. S-a constatat ca o dieta de scurt timp poate ajuta la stimularea functiilor naturale ale corpului. Dietele de detoxifiere nu sunt considerate la fel de sanatoase datorita faptului ca unele grupe de alimente sunt in detrimentul altora.

Ca si in cazul multor diete s-a demonstrat ca eliminarea anumitor grupuri de produse alimentare (produse lactate sau eliminarea grasimilor) nu are beneficii pe termen lung si ca ar putea provoca deficiente ale diverselor substante nutritive. De exemplu, eliminarea completa a grasimilor ar putea impiedica absorbtia vitaminelor liposolubile.

In plus, deoarece cele mai multe diete de detoxifiere sunt scazute in calorii efectele adverse precum durerile de cap sau un nivel scazut al energiei ar putea sa apara. Sa nu mai vorbim de faptul ca orice pierdere in greutate poate fi recastigata o data ce restrictia de calorii este abandonata mai ales daca ne intoarcem la vechile obiceiuri.
Datorita faptului ca exista putine dovezi ca dietele de detoxifiere ar putea fi necesare multi oameni subliniaza efcetul placebo pentru orice imbunatatire ce ar putea fi experimentata.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete