Diete simple ce va pot revitaliza


Trebuie sa recunoastem ca putini sunt aceia care se pot lauda ca au un stil de viata cu adevarat echilibrat. Cei mai multi dintre noi nu pot afirma ca mananca sanatos, ca fac miscare regulat, ca se odihnesc suficient sau ca nu se streseaza pentru orice fleac. Stilul de viata alert al zilelor noastre nu […]
Trebuie sa recunoastem ca putini sunt aceia care se pot lauda ca au un stil de viata cu adevarat echilibrat. Cei mai multi dintre noi nu pot afirma ca mananca sanatos, ca fac miscare regulat, ca se odihnesc suficient sau ca nu se streseaza pentru orice fleac. Stilul de viata alert al zilelor noastre nu este tocmai un bun balsam pentru sufletul si corpul nostru. Nu suntem roboti, dar ii impunem organismului nostru sa functioneze ca o masinarie. Ne suprasolicitam! Si, la un moment dat, constatam ca sanatatea si vitalitatea noastra au suferit.
Tocmai de aceea, din cand in cand, avem nevoie de o reimprospatare a fortelor, a tonusului fizic si psihic. In acest scop, va propunem trei diete naturale, care au nu doar efecte de revitalizare ci si proprietati terapeutice.
Dieta cu grau incoltit
Graul incoltit este o adevarata mina de vitamine (B1, B2, B6, PP, C, E, etc.) si minerale (sodiu, potasiu, zinc, calciu, fier, magneziu, fosfor), dar contine in egala masura si alte elemente nutritive importante precum proteine, fibre sau antioxidanti. Din punct de vedere nutritiv, un kilogram de grau incoltit echivaleaza cu 22 kilograme de legume. Impresionant, nu?
Gratie bogatiei sale in vitamina E, graul incoltit este considerat de multi drept un elixir al tineretii, fiind in acelasi timp si un excelent remediu impotriva multor boli, dar si a stresului. Dupa o dieta cu grau incoltit de o saptamana, veti constata o imbunatatire importanta a tonusului, a capacitatilor mentale (atentie, concentrare, memorie), pielea si parul vor fi mai catifelate si stralucitoare si va veti bucura de o mai buna rezistenta fizica.
Dieta cu grau incoltit are efecte benefice in tratarea unor afectiuni precum diabet, constipatie cronica, astm, bronsita, infectii respiratorii, tulburari menstruale, boli de piele (acnee, eczeme), artrita, boli gastrice, intestinale si renale, boli de sange, afectiuni oculare si migrene.
Nu trebuie sa urmati dieta cu grau incoltit timp indelungat sau sa consumati o cantitate prea mare de grau incoltit, pe principiul ca “mai mult va face mai bine”. O dieta cu grau incoltit intre 8 si 14 zile este suficienta.
Nu este deloc complicat sa obtineti germenii de grau. Ar fi bine sa cumparati grau ecologic, cultivat fara ingrasaminte si pesticide. Iata cum trebuie sa procedati: spalati foarte bine, in apa rece, un pumn de boabe de grau, apoi puneti-le intr-o farfurie sau pe un platou si adaugati apa doar atat cat sa acopere boabele. Dupa 24 de ore scurgeti apa si spalati din nou boabele, pana ramane apa curata. Puneti boabele scurse de apa in farfurie si, la fiecare 6-8 ore stropiti-le cu apa (un vaporizator va este de mare ajutor). Cand germenii de grau au 1-2 mm, pot fi consumati.
Se ia cate o lingura de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Germenii de grau se mesteca indelung, pana ce apare gustul dulceag.
Un alt mod de preparare: graul incoltit se marunteste prin masina de tocat, apoi se amesteca cu putina miere. Se iau trei linguri pe zi, cate una inaintea fiecarei mese.
Pentru germinare este nevoie de trei zile, asa ca aveti grija sa preparati din vreme o noua portie. Germenii pot fi pastrati la frigider, in recipiente de sticla inchise ermetic.
Dieta cu otet de mere
Otetul de mere este apreciat pentru actiunea sa anticolesterol, ca depurativ, antiseptic si remineralizant (este bogat in fosfor, calciu, magneziu, zinc, seleniu), ca echilibrant al tensiunii arteriale si al pH-ului sanguin. De asemenea, o dieta cu otet de mere este extrem de eficienta in tulburarile artritice, deoarece otetul de mere actioneaza ca un “dizolvant” care ajuta la eliminarea depozitelor calcaroase din articulatii si unele organe. Otetul de mere este recomandat si in caz de nervozitate, insomnie, guturai, ameteli, oboseala vizuala, varice, unele inflamatii bucale, avand si un bun efect de drenare hepato-biliara. Singurul sau inconvenient este aciditatea, pentru cei care au un stomac sensibil.
Otetul de mere se dovedeste un remediu eficient, cu conditia sa nu se depaseasca doza. O dieta cu otet de mere de o luna va fi mai mult decat suficienta. In acest timp, se iau in fiecare dimineata doua lingurite de otet de mere, adaugate intr-un pahar cu apa. Aceasta cantitate se bea lent, pe parcursul a 30 de minute. In caz de infectii ale cailor respiratorii superioare, insotite sau nu de tuse, se poate face gargara cu urmatorul amestec: o lingura de otet de mere amestecata cu o lingurita de miere.
Dieta cu macese
Aceste fructe cu gust acrisor sunt foarte bogate in vitamina C si au o mare capacitate curativa. O dieta cu macese combate avitaminoza si oboseala (atat cea fizica cat si cea intelectuala), stimuleaza rezistenta organismului la infectii, digestia, diureza, favorizeaza formarea celulelor sanguine, fiind indicata si in caz de enterocolita, litiaza renala si biliara, afectiuni hepatice, tulburari de circulatie periferica.
Daca va doriti o cura revitalizanta si intaritoare, apelati cu incredere la macese. Le puteti utiliza sub forma unui decoct, care se prepara astfel: 2 linguri de macese zdrobite se pun in 500 ml apa calduta si se fierb 10 minute. Se beau 2 cani pe zi.
O bautura racoritoare din macese pentru cei care nu au o alimentatie echilibrata si risca sa sufere de avitaminoza: 100 de gr de macese zdrobite se macereaza intr-un litru de apa rece, timp de 12 ore. Se adauga apoi 100 g zahar sau putina miere, se amesteca pentru a se omogeniza, apoi se strecoara si se pastreaza in frigider. Se beau 2-3 pahare pe zi.
Frumusete si sanatate


Mentinerea greutatii pe...
In ultimii ani, cu totii ne-am obisnuit cu rezultate imediate.Trebuie doar sa va uitati pe forumul fanilor de fotbal si veti vedea ca oamenii isi doresc un succes imediat si nu vor fi fericiti cu nimic altceva. La fel se intampla si intr-o dieta iar pierderea in greutate pe termen lung este adesea uitata. Daca […]
Aflati cum puteti arata mai...
Majoritatea dintre noi nu suntem deloc multumiti de felul in care aratam si credem cu tarie ca nu putem face nimic pentru a pierde in greutate. Bineinteles ca cel mai bun mod pentru a avea o greutate optima este alegerea unui stil de viata sanatos, care sa includa o dieta echilibrata si activitati fizice zilnice. […]
7 trucuri pentru frumusete
Nu esti prea multumita de aspectul tau ? Ti se pare ca petreci mult timp in fata oglinzii si tot nu ajungi la rezultatul dorit? Iata cateva mici trucuri si secrete, care sunt foarte necesare si utile pentru frumusetea ta. 1. Maini frumoase Chiar daca ti se par mici si neimportante, nu iti neglija unghiile. […]
Dieta cu castraveti
Dieta cu castraveti este un mod gustos si totodata eficient pentru a curata corpul de toxine si substante nocive si in acelasi timp de a slabi intr-un mod sanatos. Castravetele contine aproximativ 85% apa si 5% fibre dietetice. Acesta ofera un efect pozitiv asupra sistemului digestiv si echilibreaza procesul metabolic. Castravetii reprezinta de...
Sfaturi pentru imbunatatirea...
Pielea umana are capacitatea de a se intinde si a reveni la forma sa initiala, iar aceasta caracteristica este cunoscuta sub numele de elasticitate. Cu toate acestea, elasticitatea pielii este dependenta de mai multi factori printre care se enumera sanatatea generala, tonusul si taria muschilor de sub ea. Odata cu inaintarea in varsta, pielea...
Slabiti incet si rational
Exista multe diete care pretind a fi un miracol pentru pierderea in greutate. De asemena exista si multe tipuri de pastile care pretind ca slabiti atat de repede incat nu veti fi nevoiti sa faceti ceva. Aceste lucruri se vand pentru ca ne dorim rezultate imediat. Traim intr-o societate cu un ritm rapid si nu […]