round image on layout top

Dieta Spectrum

divider image
dieta spectrum

Urmati drumul spre o viata mai sanatoasa urmand dieta Spectrum, o dieta dezvoltata de doctorul Dean Ornish. Desi cunoscuta ca fiind o dieta in adevaratul sens al cuvantului, dieta Spectrum este un mod de viata respectabil, cunoscut in intreaga lume datorita faptului ca a reusit sa descopere si sa demonstreze ca bolile de inima pot […]

Urmati drumul spre o viata mai sanatoasa urmand dieta Spectrum, o dieta dezvoltata de doctorul Dean Ornish. Desi cunoscuta ca fiind o dieta in adevaratul sens al cuvantului, dieta Spectrum este un mod de viata respectabil, cunoscut in intreaga lume datorita faptului ca a reusit sa descopere si sa demonstreze ca bolile de inima pot fi inversate foarte usor printr-un stil de viata sanatos. Important de stiut este faptul ca dieta Spectrum este o dieta vegetariana, scazuta in grasimi si saruri.

Dieta Spectrum este un stil de viata ce poate fi foarte usor adaptat pentru fiecare persoana, motiv pentru care milioane de oameni au apelat la ea. Pe langa posibilitatea de a inversa bolile de inim, dieta Spectrum are ca rezultat o slabire semnificativa si reduce riscul unor tipuri de cancer. Pe durata acestei diete se recomanda consumul unor alimente extrem de nutritive, activitatile fizice regulate si meditatia.

Ceea ce este cel mai important la dieta Spectrum, este faptul ca nu impune anumite reguli stricte si nu presupune interzicerea unor alimente. Dieta Spectrum doar incurajeaza oamenii sa faca anumite schimbari in vietile lor, in scopul de a le face mai fericite, mai sanatoase si pentru a pierde kilogramele nedorite.

In cazul in care va decideti sa urmati dieta Spectrum, trebuie sa stiti ca programul poate fi personalizat si schimbat in functie de nevoile, preferintele si genele dumneavoastra. De exemplu, in cazul in care doriti o diminuare a tensiunii arteriale, dieta Spectrum va recomanda sa consumati alimente care sunt situate cel mai aproape de sfarsitul spectrumului sanatos.
Prin personalizarea acestei diete, sansele ca dumneavoastra sa adaptati cresc semnificativ.

In ceea ce priveste produsele alimentare, dupa cum am precizat deja, dieta Spectrum permite consumul tuturor alimentelor, dar ele pot fi consumate doar la un anumit grad. De exemplu, daca scopul dumneavoastra este pierderea kilogramelor nedorite sau micsorearea nivelului de zahar din sange, vi se cere sa consumati alimente sanatoase intr-un volum mai mare decat alimentele mai putin sanatoase.

Dieta Spectrum contine cinci grupe de alimente clasificate de la cele mai sanatoase, la cele mai nesanatoase. De exemplu primul grup include fructe, legume, produse din soia, cereale integrale, albusuri de ou si lactate fara grasimi, in timp ce ultimul grup include carne rosie, smantana, galbenusuri de ou, cartofi prajiti sau alimente fast-food.
Pe de alta parte, grupurile de mijloc includ avocado, fructe de mare, produse de patiserie sau prajituri. Cu toate acestea, scopul acestor diviziuni a produselor alimentare este de a va determina sa va mutati de la grupul cinci la grupul unu, deoarece acest grup este cel mai in masura sa va aduca rezultatele pe care le doriti.

De indata ce aflati exact la ce nivel sunteti in acest spectru, veti fi capabili sa avansati spre cele mai sanatoase grupe, in functie de nevoile si dorintele dumneavoastra.




bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete