round image on layout top

Dieta pentru femeile insarcinate

divider image
dieta pentru femeile insarcinate

Dieta pentru femeile insarcinate se adreseaza viitoarelor mamici care isi dau seama de influenta consumului de alimente sanatoase in perioada sarcinii asupra sanatatii copilului. Femeile care intentioneaza sa devina mamici trebuie sa cunoasca cateva reguli corecte de nutritie. Cele mai importante alimente ce trebuiesc consumate atunci cand asteptati un copi, sunt cele care contin acid […]

Dieta pentru femeile insarcinate se adreseaza viitoarelor mamici care isi dau seama de influenta consumului de alimente sanatoase in perioada sarcinii asupra sanatatii copilului. Femeile care intentioneaza sa devina mamici trebuie sa cunoasca cateva reguli corecte de nutritie.
Cele mai importante alimente ce trebuiesc consumate atunci cand asteptati un copi, sunt cele care contin
acid folic, fier, iod, zinc si non-acizi grasi saturati. Aceste elemente ar trebui sa ajunga in organism odata cu fiecare masa in doze corecte. Greselile din dieta femeilor insarcinate apar doar atunci cand organismul nu primeste cantitatea necesare de elemente nutritive.
In perioada sarcinii cerinta organismului de vitamine si minerale creste de la 50 pana la 100%. Cu toate acestea, valoarea energetica a ratiei zilnice ar trebui sa fie extinsa cu doar 300 de calorii.

Multe femei care tin la silueta, folosesc diferite metode incorecte pentru a pierde in greutate si ajung la o insuficienta nutritionala.
Femeia gravida trebuie sa isi satisfaca cerintele nutritive, nu numai pentru ea insasi, dar si pentru dezvoltarea corecta a copilului din pantecele ei. Prin urmare, necesitatea de diversificare a produselor alimentare este esentiala, precum si consumul de produse nutritive naturale si evitarea diferitelor tipuri de stimulatori. Pentru sanatatea dumneavoastra si a copilului dumneavoastra este esential sa va hraniti corespunzator.

Iata unele sfaturi pentru a evita efectele negative ale unui regim alimentar deficitar:

– Varietatea produselor. In natura nu exista nici un produs care sa contina toti nutrientii necesari organismului (aproximativ 60 cunoscuti). Cu cat mai multe tipuri de mancare cu atat mai bine pentru organism.
– Mancati numai paine integrala. Painea de secara contine substante minerale de 3-5 ori mai multe decat painea alba si de asemenea vitamine si celuloza.
– Mariti de doua ori cantitatea de fier dintr-o dieta. Femeia gravida trebuie sa manance de doua ori pe zi carne de vita sau pui. Se recomanda sa se includa si legume si fructe la fiecare masa, deoarece au continut bogat de vitamina C si care ajuta la asimilarea fierului.
– Este obligatoriu sa mancati peste. Pestele este o sursa excelenta de fibre valoroase.
– Adaugati ulei vegetal la salate – minim o lingura pe zi. Uleiurile vegetale contin non-acizi grasi saturati ce nu pot fi inlocuiti in timpul sarcinii.
– Cresteti consumul de lapte si produse lactate. Acestea sunt foarte importante pentru mama si copil deoarece contin calciu, vitamina B2, vitamina B12 si fibre valoroase. Produsele cu continut scazut de grasimi ajuta la mentinerea greutatii sanatoase.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete