round image on layout top

Dieta lichida

divider image
dieta lichida

Dieta lichida ofera o multitudine de beneficii, iar printre cele mai importante voi enumera detoxifierea organismului si pierderea kilogramelor nedorite. Primele efecte pozitive asupra sistemului digestiv vor aparea la scurt timp dupa inceperea dietei lichide: sistemul digestiv se va curata si va incepe sa functioneze mai bine. Alimentele consumate pe durata dietei lichide sunt mai […]

Dieta lichida ofera o multitudine de beneficii, iar printre cele mai importante voi enumera detoxifierea organismului si pierderea kilogramelor nedorite.
Primele efecte pozitive asupra sistemului digestiv vor aparea la scurt timp dupa inceperea dietei lichide: sistemul digestiv se va curata si va incepe sa functioneze mai bine. Alimentele consumate pe durata dietei lichide sunt mai usor de digerat decat alte diete bazate pe alimente si ingrediente solide. Mai mult decat atat, dieta cu lichide absolva organismul de efortul depus pentru digerarea alimentelor solide.

Dieta lichida implica consumul alimentelor vegetale pure: frunze, fructe si legume. Aceasta dieta poate imbunatati in mod semnificativ, nu doar starea de sanatate ci si functia organelor interne. Dieta cu lichide va poate ajuta sa aratat mai bine, sa aveti o piele curata, un par stralucitor si unghii puternice. Este foarte important de stiut ca dieta cu lichide trebuie urmata doar pentru o periaoda scurta de timp.
Restrictiile drastice de calorii nu sunt sanatoase si nu trebuie aplicate pentru perioade mari de timp. Astfel, o asemenea dieta trebuie mentinuta pentru maxim sapte zile, mai ales daca nu sunteti tinuti sub stricta supraveghere a unui nutritionist.

Cat trebuie tinuta dieta lichida ?

Unii oameni cred ca mentinerea acestei diete o zi pe saptamana, este mai mult decat suficient, in timp ce altii urmeaza dieta timp de trei-sapte zile, pentru o detoxifiere puternica.
Daca de obicei urmati un regim alimentar obisnuit, este bine sa incepeti dieta lichida incet si sa folositi prima varianta – o zi pe saptamana. Dupa o luna, puteti incepe prin mentinerea dietei timp de doua-trei zile pe saptamana si sa cresteti treptat numarul de zile.

Cand este indicat sa urmam dieta lichida ?

Pe langa toate aspectele deja prezentate, este bine de stiut ca pentu a urma aceasta dieta, trebuie sa alegeti anumite momente cand considerati ca veti fi destul de relaxati si nu aveti prea multe de facut. O astfel de dieta ar putea fi daunatoare organismului daca este combinata cu stresul si munca de la servici. De exemplu, puteti alege sa urmati aceasta dieta lichida in vacante. De asemenea, trebuie sa stiti ca dieta lichida poate provoca diferite forme de diaree. Prin urmare, este recomandat cu tarie sa stati mai mult pe acasa atunci cand urmati aceasta dieta.

Cat ne costa sa urmam dieta lichida ?

Este bine inca de la inceput sa cumparati toate ingredientele necesare pentru intreaga perioada in care veti urma dieta lichida. Daca aveti de gand sa urmati dieta lichida timp de trei zile, trebuie sa cumparati suficiente fructe si legume proaspete.

Legume necesare:
– 3-4 teline medii
– 4 ridichi negre
– 4 sfecle rosii;
– un manunchi de frunze de spanac;
– 1 kilogram de morcovi;
– 1 kilogram de ardei verzi.

Fructe necesare pentru sucul de fructe:
– 2 kilograme de citrice (portocale, lamai, mandarine, clementine, etc.);
– jumatate de kilogram de mere;
– 1 kilogram de fructe de padure.

Daca considerati ca sucul proaspat de fructe este prea puternic, il puteti dilua cu apa sau ceai de menta.
Pe durata dietei va recomandam plimbarile scurte de 5-10 minute, deoarece acest lucru va permite sistemului digestiv sa aibe o activitate mai intensa si sa elimine toate toxinele mai repede.

Important: Dupa o astfel de dieta, este recomandat sa adaugati alimentele solide intr-o maniera treptata, pentru a evita fortarea digestiei.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete