round image on layout top

Dieta Harcombe

divider image
dieta harcombe

Zoe Harcombe a elaborat dieta Harcombe care se bazeaza pe convingerea ca numararea caloriilor si eliminarea nutrientilor, nu face altceva decat sa va faca sa poftiti la mai multe alimente. Ea crede ca multe diete merg pe principiul “mananca mai putin, si fa mai mult” care ar putea provoca de fapt acumularea kilogramelor. Motto-ul ei? […]

Zoe Harcombe a elaborat dieta Harcombe care se bazeaza pe convingerea ca numararea caloriilor si eliminarea nutrientilor, nu face altceva decat sa va faca sa poftiti la mai multe alimente.
Ea crede ca multe diete merg pe principiul “mananca mai putin, si fa mai mult” care ar putea provoca de fapt acumularea kilogramelor.
Motto-ul ei? “Mancati mai bine si faceti ce vreti”.

Cum functioneaza dieta Harcombe ?

Dieta Harcombe implica inlocuirea alimentelor procesate cu alimente proaspete, si totul se bazeaza pe evitarea combinarii grasimilor cu carbohidrati la aceeasi masa.
Puteti manca in continuare ambele grupe de alimente, dar separat.
Zoe a creat un plan de dieta ce consta in 3 faze care duc la schimbarea stilului de viata, iar ea insista ca nu ar trebui sa aveti pofte si sa aveti senzatia de foame.
Dieta a fost conceputa pentru a lupta impotriva a 3 conditii de sanatate care joaca un rol important in obezitate: alergii alimentare, hipoglicemie (scaderea zaharului din sange) si un dezechilibru de Candida (o drojdie din sistemul digestiv care provoaca foamea).

O zi obisnuita de dieta Harcombe

Ce mancati depinde de faza etapei in care va aflati

Faza 1: dureaza 5 zile si este de detoxifiere. Eliminati alimentele dulci, branza, produsele alimentare murate si semintele (cu exceptia orezului brun), dar consumati mult peste, carne, oua, iaurt, salate si legume.

Faza 2: in aceasta etapa puteti merge mai departe in functie de cat doriti sa slabiti. Trebuie sa evitati alimentele prelucrate si cel mai important sa nu amestecati carbohidrati cu grasimi la aceeasi masa. De exemplu puteti consuma atat sunca si paine, dar nu impreuna intr-un sandwish cu sunca!
Vestea buna este ca puteti manca oricand va este foame – pur si simplu evitati alimentele care stiti ca provoaca foame.

Faza 3: etapa finala presupune incorporarea alimentatiei sanatoase in viata de zi cu zi. Alimentele procesate raman excluse dar ocazional sunt permise. Principiul de baza este “fiti atenti si pastrati controlul”.

Rezultate ale dietei Harcombe

Aceasta dieta presupune pierderea a 2-5 kilograme in primele 5 zile plus pierderea in greutate ulterioara. Puncte forte ? Puteti manca ce doriti atat timp cat evitati produsele prelucrate, nu trebuie sa eliminati grupele majore de produse alimentare.

Dezavantaje

Dieta Harcombe presupune un angajament daca doriti sa o urmati in mod corespunzator pe termen lung. Si daca mergeti des in oras cu alte persoane, ar putea fi dificil sa ramaneti la mesele in care sa nu combinati grasimi si carbohidrati. De asemenea si regula cu alimentele prelucrate poate fi limitata, mai ales daca nu stiti sa gatiti.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete