round image on layout top

Dieta chinezeasca

divider image
dieta chinezeasca

Dieta chinezeasca este una dintre cele mai stringente diete. Dieta dureaza timp de 3 saptamani – in primele 2 se pierde in greutate si in ultima saptamana se mentine rezultatul. Dieta este foarte rigida mai ales in prima saptamana. Daca aveti vointa si sunteti rezistent in prima saptamana atunci cu siguranta veti termina dieta. In […]

Dieta chinezeasca este una dintre cele mai stringente diete. Dieta dureaza timp de 3 saptamani – in primele 2 se pierde in greutate si in ultima saptamana se mentine rezultatul. Dieta este foarte rigida mai ales in prima saptamana. Daca aveti vointa si sunteti rezistent in prima saptamana atunci cu siguranta veti termina dieta. In saptamana a treia se pregateste organismul pentru a iesi din dieta chinezeasca.

Dieta chinezeasca este vegetariana, cu exceptia oualor in prima saptamana. Aceste alimente trebuie consumate in mod responsabil dupa terminarea dietei. Nu mancati carne si produse de origine animala, care nu fac altceva decat sa cauzeze probleme cu digestia.
Este necesar sa folositi dieta ca o oportunitate de a reduce mancatul in exces pana la normalizare. Deci la finalul dietei nu incercati sa mancati prea mult si uitati de portiile mari de mancare.

In prima saptamana dieta chinezeasca este formata din oua si portocale. De 3 ori pe zi trebuie sa mancati ou si portocala. Ca si lichid este permis consumul de ceai verde fara zahar si indulcitori.

In a doua saptamana mancati doar terci din cereale. Cerealele pot fi de gris sau orz.
Noaptea beti apa rece si dimineata fiarta la foc mic. Cand gatiti uitati de sare sau zahar. Intr-o zi puteti manca doar un singur fel de cereale. Este foarte important numarul de oligoelemente si vitamine din cereale. Ca si lichid este permis tot ceaiul verde ca si in prima saptamana.

In a treia saptamana puteti manca doar legume si fructe. Legumele pot fi consumate in orice cantitate si in plus puteti gati tocana de legume cu adaos de ulei vegetal (preferabil de masline extra virgin). Nu exista restrictii cu privire la alegerea fructelor. Ca si lichid este permis sucul de fructe. Sucurile trebuie sa fie proaspete pentru a avea aportul maxim de vitamine.
Cea dea treia saptamana este cea mai usoara si cea mai permisiva. Uleiul vegetal va ajuta in cazul in care aveti probleme cu intestinele, deoarece deficitul indigestiei alimentare va poate cauza constipatia. Pe langa faptul ca legumele contin o mare cantitate de fibre acestea imbunatateste si tranzitul intestinal.

In cele 3 saptamani ale dietei chinezesti puteti pierde pana la 4 kilograme. Rezultatul depinde de greutatea initiala, precum si cantitatea de cereale si legume, consumate in saptamana 2 si 3.
Si in cele din urma la fel ca si in cazul altor diete stricte, inainte de a incepe dieta trebuie sa consultati un specialist in nutritie, mai ales in cazul persoanelor care sufera de crize frecvente si alergii.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete