round image on layout top

Dieta caloriilor negative

divider image
Dieta caloriilor negative

Dieta caloriilor negative – Desi exista mai multe versiuni ale acestei diete, cea mai mare parte a dietei presupune consumul de alimente si bauturi ce au un efect caloric negativ. Un “efect caloric negativ” inseamna ca numarul de calorii pe care organismul dumneavoastra le consuma pentru a mesteca, digera, metaboliza si elimina produsele alimentare este […]

Dieta caloriilor negative – Desi exista mai multe versiuni ale acestei diete, cea mai mare parte a dietei presupune consumul de alimente si bauturi ce au un efect caloric negativ. Un “efect caloric negativ” inseamna ca numarul de calorii pe care organismul dumneavoastra le consuma pentru a mesteca, digera, metaboliza si elimina produsele alimentare este mult mai mare decat numarul de calorii aduse in organism prin consumul de alimente. Un exemplu clasic de produs alimentar cu calorii negative este telina, care este compus in principal din apa si celuloza (fibre pe care organismul nu le poate digera) si din vitamine si minerale non-calorice.

Fructe si legume cu calorii negative

Versiunile diferite ale acestei diete permite consumul unor alimente diferite, dar acestea sunt in general legumele fibroase si fructele precum sparanghel, salata verde, broccoli, varza verde, morcovi, conopida, mere, afine, pepene galben si afine. Dieta sustine ca puteti manca “tot ce doriti” din aceste fructe si legume selectate si totusi sa pierdeti in greutate drastic.

Potentiala pierdere in greutate cu dieta caloriilor negative

Dieta caloriilor negative sustine ca pierderea in greutate este realizabila si puteti pierde pana la un kilogram zilnic. Chiar daca acest lucru este adevarat slabirea drastica nu este recomandata pentru oricine si necesita o supraveghere a unui medic. O medie acceptata in pierderea in greutate durabila este de 0,5 – 1 kilogram pe saptamana.
Orice succes realizat in urma dietei caloriilor negative va fi rezultat din aportul caloric redus in mod drastic. De asemenea, in functie de dieta caloriilor negative urmata, trebuie sa remarcati ca acesta dieta formata doar din fructe si legume fibroase nu este sanatoasa pe o perioada lunga, deoarece nu are suficiente proteine si grasimi esentiale organismului dumneavoastra.

Mancati cantitatea de fructe si legume recomandata de Institutul National al Sanatatii din America, aceasta este de 5 portii pe zi pentru femei si de 9 portii pe zi pentru barbati. Fructele si legumele reprezinta o alegerea buna a alimentelor consumate deoarece contin cantitati mari de apa si fibre, alaturi de vitaminele si mineralele importante. Volumul mare de apa si fibre non-calorice va poate face fizic plin si face presiuni asupra stomacului care va induce adesea foamea.

Cu toate acestea, dieta caloriilor negative este un lucru dus la extrem. Fructele si legumele fibroase sunt o parte importanta dintr-o dieta sanatoasa, dar nu este un regim alimentar sanatos. Cautati alternative mai usoare, care includ o gama variata de nutrienti din multe surse si in cantitati rezonabile.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete