round image on layout top

Dieta Atkins

divider image
dieta atkins

Ce este dieta Atkins? Dieta Atkins este o dieta saraca in carbohidrati. Dieta Atkins a fost inventata de Dr. Robert Atkins. Dieta Atkins presupune consumul de alimente bogate in proteine si reducerea consumului de carbohidrati. Daca doriti sa incercati aceasta dieta, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa studiati cu atentie numarul […]

Ce este dieta Atkins?
Dieta Atkins este o dieta saraca in carbohidrati. Dieta Atkins a fost inventata de Dr. Robert Atkins. Dieta Atkins presupune consumul de alimente bogate in proteine si reducerea consumului de carbohidrati. Daca doriti sa incercati aceasta dieta, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa studiati cu atentie numarul de carbohidrati din alimentele pe care le consumati.

Consumul unui numar semnificativ de carbohidrati duce la supraproductia de insulina. Nivelul ridicat de insulina presupune un nivel ridicat al foamei si creste greutatea. Atkins limiteaza aportul de carbohidrati si astfel metabolismul functioneaza normal iar organismul incepe arderea grsimilor stocate si pe urma glucoza.

Patru etape in dieta Atkins
Dieta Atkins cuprinde patru etape numite, inductie, slabirea, pre-intretinere si mentinerea. Fiecare etapa este bine definita si restrictiva in ceea ce priveste aportul de carbohidrati ca paine alba, orezul alb, produse de patiserie, dulciuri si legume bogate in amidon. Durata acestor etape depinde de cat de supraponderal sunteti. Se spune ca dieta Atkins poate incepe cu oricare dintre aceste 4 etape.

Etapa 1 – Inductia
Inductia este faza introductiva in dieta Atkins. In aceasta etapa aportul de carbohidrati este limitat la 20 de grame. Puteti consuma legume verzi, salate, fructe de mare, oua si carne. Puteti manca de asemenea branza, unt si uleiuri vegetale. Beti 8 pahare de apa pe zi. Puteti pierde 2,5 – 5 kilograme cu usurina in aceasta etapa daca este combinata cu antrenamente zilnice.

Etapa 2 – Slabirea
In aceasta etapa carbohidratii sunt introdusi incet in dieta. Pierderea in greutate scade la 0,5 – 1 kilogram pe saptamana. Aportul de carbohidrati este majorat cu 5 grame pe zi. Puteti adauga produse lactate, nuci, fructe de padure si seminte. Etapa aceasta continua programul de dieta in conditii de siguranta fara nici un pericol de sanatate.

Etapa 3 – Pre-intretinerea
Ati stabilit anumite obiective si trebuie sa le realizati pas-cu-pas, pana cand va atingeti obiectivul. In aceasta etapa pierderea in greutate incetineste chiar mai mult, deoarece sunteti aproape de greutatea dorita. In cartea sa, Atkins a recomandat aceasta etapa pentru aproximativ 2-3 luni. Etapa presupune ca persoanele care urmeaza aceasta dieta sa invete sa isi mentina greutatea. Fasolea, fructele si legumele bogate in amidon pot fi consumate in aceasta etapa.

Etapa 4 – Mentinerea
Dupa cum sugereaza si numele, mentinerea este o faza de intretinere. Daca ati luat din nou in greutate atunci trebuie sa va intoarceti si sa incepeti din nou din prima zi. In etapa de mentinere deja sunteti familiarizat cu nevoile corpului cu privire la carbohidrati. Cele mai multe glucide, pot fi consumate fara a pune in greutate.

Urmand dieta Atkins puteti uimi toata lumea cu noul dumneavoastra aspect fizic. Unele persoane vor fi invidioase pentru ca va vad intr-o forma perfecta. Puteti cu siguranta sa le spuneti secretul dumneavoastra.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete