round image on layout top

Cele mai benefice alimente pentru o dieta

divider image
alimente dieta

2013 a sosit si odata cu el si lista anuala de alimente ce trebuiesc luate in considerare in acest an. Toate alimentele au existat tot timpul, dar la fel ca si hainele, muzica si celebritatile, anumite alimente vin si pleaca, in functie de popularitate. Va prezentam 13 alimente ce ar putea ajuta la imbunatatirea sanatatii […]

2013 a sosit si odata cu el si lista anuala de alimente ce trebuiesc luate in considerare in acest an. Toate alimentele au existat tot timpul, dar la fel ca si hainele, muzica si celebritatile, anumite alimente vin si pleaca, in functie de popularitate. Va prezentam 13 alimente ce ar putea ajuta la imbunatatirea sanatatii dumneavoastra, va ajuta in eforturile depunse pentru a slabi sau va ofera sansa ca papilele gustative sa incerce ceva nou.

Orezul negru
In cazul in care orezul alb este prezent in dieta dumneavoastra, trebuie sa incercati si cel mai consumat orez din intreaga lume. Orezul negru se afla pe piata de mii de ani, dar nu a primit atentia cuvenita. Dovezile sugereaza ca orezul negru poate avea mai mute beneficii impotriva cancerului chiar decat afinele si murele ce sunt bogate in antioxidanti. Este de asemenea bogat in fibre si vitamina B.

Caisele
Portocalii si gustoase, caisele sunt bogate in beta-caroten, un carotenoid care se transforma in vitamina A in organism. Un studiu recent a constatat ca nivelul scazut de beta-caroten este asociat cu dementa.

Soia
Soia a ramas unul dintre alimentele cele mai controversate din ultimii ani, dar adevarul este ca nu ar trebui sa fie, deoarece cantitatea coplesitoare de dovezi ale beneficiilor ei este mai mare in comparatie cu efectele adverse asupra sanatatii. Soia joaca un rol important in scaderea tensiunii arteriale, impotriva cancerului de san, iar dupa unele studii aportul de soia consistent ajuta la reducerea reaparitiei cancerului de san in cazul anumitor pacienti. Cu toate acestea trebuie sa va concentrati pe produsele alimentare integrale din soia.

Hreanul
Cautati un condiment ce va da lovitura in timp ce reduce riscul de cancer? Atunci aprindeti caldura in 2013 prin adaugarea de hrean in sandwish sau salata. Hreanul este planta din aceeasi familie cu broccoli, varza si conopida ce lupta impotriva cancerului. Dupa studii efectuate in 2012 s-a constatat ca hreanul contine cantitati mari de glucosinolat, un compus natural ce s-a dovedit a fi un aliat puternic dietetic in prevenirea cancerului.

Murele
Murele, dupa un studiu recent, s-au dovedit a contine mai multi antioxidanti decat omologii lor albastrii. In timp ce atat murele cat si afinele sunt fructe de padure fabuloase impotriva bolilor, murele sunt adesea de 2 ori mai benefice decat afinele. Efectele lor anti-inflamatorii nu pot ajuta doar in prevenirea cancerului ci pot face minuni si pentru pielea dumneavoastra.

Fasolea neagra
Atat de multe substante nutritive intr-o boaba atat de mica. Aceasta sursa de proteine pe baza de plante este bogata in fibre si fier, dand un nou inteles termenului de “densitatea nutrientilor” si un aliment de baza pentru persoanele care spera sa scape de cateva kilograme.

Perele
Cu atatea sortimente noi de fructe introduse pe piata, este mai usor sa uitam de fructele simple care sunt printre cele mai bune. Perele sunt bogate in fibre si vitamina C, si pot fi o gustare perfecta pentru a reduce riscul de cancer. Un studiu din 2009 a constatat ca perele ajuta la reducerea incidentei cancerului gastric prin reducerea acizilor biliari in tractul intestinal.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete