round image on layout top

Cat de sanatoase sunt lentilele de contact colorate

divider image
lentile de contact colorate

Stim cu totii ca este distractiv sa va schimbati culoarea ochilor de la maro la o nuanta mai interesanta, la alun sau ametist, dar cu siguranta nu doriti ca acest lucru sa va afecteze ochii dumneavoastra. Lentilele de contact colorate utilizate pentru scopuri cosmetice, pentru a imbunatati si schimba aspectul dumneavoastra intr-unul plin de farmec, […]

Stim cu totii ca este distractiv sa va schimbati culoarea ochilor de la maro la o nuanta mai interesanta, la alun sau ametist, dar cu siguranta nu doriti ca acest lucru sa va afecteze ochii dumneavoastra.
Lentilele de contact colorate utilizate pentru scopuri cosmetice, pentru a imbunatati si schimba aspectul dumneavoastra intr-unul plin de farmec, reprezinta doar niste dispozitive medicale si trebuie tratate ca atare.
Ele nu pot fi cumparate de la un salon, piata sau magazin fara o prescriptie medicala. Vopseaua de pe lentile poate fi periculoasa pentru ochi, deoarece ochii sunt foarte sensibili. Cand purtati lentile care nu sunt prevazute pentru dumneavoastra ele pot provoca deteriorarea permaneta a corneei.

Cheratita este o infectie a corneei, care apare atunci cand o persoana foloseste lentile de contact fara ingrijire adecvata. Uneori lentilele nu sunt curatate in mod corespunzator sau pastrate pentru o perioada lunga de timp. Daca innotati cu lentilele le veti deteriora si puteti provoaca infectii la ochi, deoarece acestea sunt expuse la bacteriile existente in apa. Apa de la robinet este de asemenea daunatoare. Puteti pierde o lentila in apa. Infectiile corneei pot fi de mai multe tipuri – virale, bacteriene, fungice sau parazitare.

Cand purtati lentile de contact colorate, ar fi recomandat sa consultati un oftalmolog sau optometrist la cel mai mic semn de disconfort sau roseata si iritatie sau durere deoarece cheratita se dezvolta foarte repede. La orice infectie sau zgarietura ale lentilelor in timp ce le purtati pot fi provocate ulcere corneene, ce sunt extrem de dureroase.
Densitatea de nervi de la suprafata ochiului este foarte mare in comparatie cu alte parti ale corpului, astfel incat o abraziune sau zgarietura pe suprafata corneei deschide bariera pentru bacterii si infectii care se pot multiplica rapid. Cand zgarietura se vindeca aceasta lasa uneori cicatrici care pot bloca viziunea si persoana respectiva va necesita un transplant de cornee.

Nu mergeti la culcare inainte sa va scoateti lentilele de contact colorate sau chiar sa le pastrati mai mult de 7-8 ore, deoarece ochii nu primesc suficient oxigen iar corneea se poate inflama.
Pastrati intotdeauna lentilele inmuiate in solutia de lentile. Nu frecati lentilele colorate, deoarece culoarea va fi deteriorata. Utilizati o solutie care nu are nevoie de frecare.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete