round image on layout top

Carnea de curcan – alimentul ideal pentru o dieta

divider image
dieta cu curcan

O dieta cu carne de curcan are anumite beneficii pentru slabit, iar carnea de curcan contine nutrienti de care organismul are nevoie. Curcanul este unul dintre acele “super-alimente” asemanatoare cu fasolea care este inclusa in multe retete. Este unul dintre cele mai recomandate tipuri de carne intr-o dieta pentru slabit. In primul rand, carnea de […]

O dieta cu carne de curcan are anumite beneficii pentru slabit, iar carnea de curcan contine nutrienti de care organismul are nevoie. Curcanul este unul dintre acele “super-alimente” asemanatoare cu fasolea care este inclusa in multe retete. Este unul dintre cele mai recomandate tipuri de carne intr-o dieta pentru slabit.

In primul rand, carnea de curcan are multe grasimi bune pentru organism, importante deoarece permite repartitia eficienta a vitaminelor in tot corpul, fapt ce duce la dezvoltarea muschilor, suplimentata de nivelul ridicat de proteine continut de carnea de curcan. Acest lucru va ajuta sa urmati un regim de fitness si daca este posibil sa incercati sa mancati curcanul cu 30 de minute inainte de practicarea exercitiilor deoarece ajuta la repararea muschilor si va pregateste pentru exercitiile urmatoare. Proteinele, de asemenea ajuta la consolidarea muschilor – pentru cei care doresc sa dovedeasca ca muncesc din greu la sala.

Daca mancati curcan pentru a slabi, veti fi interesati sa stiti ca acesta contine un nivel semnificativ de leucina (aminoacid ce se gaseste si in alte tipuri de carne slaba precum cea de pui) care stimuleaza nivelul zaharului din sange si nivelul insulinei. Stimularea acestora va face sa va simtiti mai plini si prin urmare veti manca mai putin, fapt ce duce la o pierdere in greutate. Leucina creste si cantitatea de glucoza folosita de muschi, care altfel s-ar transforma sub forma de grasime.

Tipul de carne de curcan pe care o folositi este de asemenea important. Daca folositi curcan din pachetele prelucrate nu veti beneficia de toate proprietatile carnii si ar putea avea chiar si un efect negativ. Cel mai bun mod de a consuma curcanul este sa il achizitona crud , sau piept si aripi de la un supermarket si sa il preparati dumneavoastra. 115 gr de friptura de curcan contin doar 125-200 de calorii.

Si daca am inceput deja sa mentionam calitatile nutritionale ale produselor alimentare din curcan, continuam. 200 gr de carne de curcan in dieta dumneavoastra sunt suficiente pentru a furniza organismului cantitatea necesara de proteine. Pieptul de curcan este partea care contine cea mai mica cantitate de grasime, 100 gr contine doar 0,01 grame de grasime. Acest lucru inseamna ca puteti folosi cu usurinta piept de curcan ca o modalitate sanatoasa si de incredere pentru a slabi. Gatiti pieptul de curcan cu piele pentru a obtine un gust optim, dar eliminati pielea inainte de a manca si veti avea 60 de calorii pentru fiecare 100 gr de carne consumata.

Nu trebuie sa consumati carne de curcan doar la un eveniment special sau la o cina cu friptura si cartofi sau legume, ci puteti prepara multe alte feluri de mancare. Majoritatea oamenilor stiu sute de feluri de mancare cu carne de pui si in majoritatea cazurilor puteti inlocui carnea de pui cu cea de curcan.

Valoarea calorica a carnii de curcan:
– piept de curcan (fara piele): 110 calorii / 100 gr
– piept de curcan (cu piele): 179 calorii / 100 gr
– picioare de curcan (fara pielea): 140 calorii / 100 gr
– picioare de curcan (cu piele): 180 calorii / 100 gr
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete