round image on layout top

Botoxul – pro si contra

divider image
botox

Injectiile cu botox au devenit o manie la Hollywood acum ceva timp deoarece vedete de acolo au inceput sa exploreze proprietatile frumusetii pentru a avea un aspect cat mai placut si pentru a-si prelungi tineretea. De cand injectiile cu botox au inceput sa devina cunoscut tot mai multe femei si-au dorit sa incerce aceasta procedura. […]

Injectiile cu botox au devenit o manie la Hollywood acum ceva timp deoarece vedete de acolo au inceput sa exploreze proprietatile frumusetii pentru a avea un aspect cat mai placut si pentru a-si prelungi tineretea. De cand injectiile cu botox au inceput sa devina cunoscut tot mai multe femei si-au dorit sa incerce aceasta procedura. In timp ce procedura are beneficii reale este recomandabil ca inainte sa stiti argumentele pro si contra ale botoxului pentru a putea lua cea mai buna decizie.

Despre botox

Botoxul sau toxina botulinica A este o substanta sintetizata din Clostridium botulinum, o bacterie care poate provoca intoxicatii alimentare grave si daca este lasata netratata poate cauza chiar si moartea.
Acesta toxina este purificata si apoi injectata in pielea pacientului unde blocheaza receptorii acetilcolinici, cauzand o paralizie musculara temporara prin blocarea transimiterii impulusilor la nervi, creeand o suprafata fina a pielii.
Tratamentele cu botox sunt folosite numai pentru a reduce ridurile dar mai pot fi folosite si pentru a creea buze mai pline, refacerea pleoapelor,spasemele musculare oculare si pentru a diminua transpiratia excesiva a axilei. Efectele pentru alte tipuri de probleme de sanatate si de infrumusetare sunt inca studiate.

Argumente pro

Unele benefici ale injectiilor cu botox au fost deja mentionate si datorita campaniilor intense de marketing sunt deja bine cunoscute publicului. Cu toate acestea, merita sa ne amintim de beneficiile care servesc ca motivatie puternica pentru a lua o decizie corecta.

In primul rand, in ceea ce priveste costul si utilitatea botoxului este o alternativa viabila pentru chirurgie plastica, cum ar fi liftingul facial – mai putin costisitor, mai putin dureros si care are rezultate aproape instantanee fiind numit de asemenea si o procedura de o ora.

Botoxul are un impact benefic asupra liniilor fine fiind un reductor eficient al ridurilor si care actioneaza eficienta asupra diverselor probleme precum liniile fine, riduri de incruntare, picioare de cioara sau minimizarea cicatricilor. Se fac cercetari pentru a stabili daca tratamentul poate fi aplicat si in cazul durerilor de cap sau alte dureri. Un alt lucru mentionat este faptul ca in Statele Unite FDA a aprobat botoxul pentru tratamente cosmetice, un lucru care elimina grijiile.

Argumente contra

Acum, ca am descoperit beneficiile tratamentelor cu botox, e timpul sa aruncam o privire si la efectele secundare pe care le putem avea si la alte dezavantaje suferite la acest tip de procedura. Daca este vorba de pret, procedura cu siguranta nu este una accesibila.

Un singur tratament cu botox pentru fiecare parte poate costa intre 250 – 450 $ pe sesiune, dintre care niciunul nu este acoperit de asigurare, un aspect deloc neglijabil avand in vedere faptul ca pentru a mentine tineretea este nevoie de mai multe sedinte. Costurile pot varia in functie de regiuni.

In ceea ce priveste preocuparile pentru sanatate, specialistii spun ca nu trebuie sa va faceti griji. Atunci cand procedura este facuta de un dermatolog profesionist singurele efecte secundare ce pot aparea sunt greata, durerile de cap temporare, umflaturi, vanatai, dureri. Slabiciunea musculara care ar putea limita miscarea fetei este un alt efect secundar ce poate aparea si care poate fi insotit de simptome asemanatoare gripei.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete