round image on layout top

Alimente necesare pentru un somn linistit

divider image
somn linistit

Insomnia este o problema fecventa raportata de majoritatea oamenilor. Unii spun ca nu dorm toata noaptea, iar altii ca au probleme doar pana adorm. Daca incercati din greu sa aveti un somn linistit, atunci acest articol este pentru dumneavoastra. Acesta va invata cum sa dormiti mai bine. Mici modificari in obiceiurile dumneavostra alimentare vor remedia […]

Insomnia este o problema fecventa raportata de majoritatea oamenilor. Unii spun ca nu dorm toata noaptea, iar altii ca au probleme doar pana adorm. Daca incercati din greu sa aveti un somn linistit, atunci acest articol este pentru dumneavoastra. Acesta va invata cum sa dormiti mai bine. Mici modificari in obiceiurile dumneavostra alimentare vor remedia aceasta problema. Aici aveti o lista de alimente care va ajuta sa dormiti mai bine.

Mancati produse lactate inainte de merge la culcare
Produsele lactate contin aminoacid triptofan care ajuta la cresterea seretoninei si melatoninei din sange. Aceste niveluri crescute ajuta la obtinerea unui somn linistit. Este recomandat sa nu mergeti la culcare cu senzatia de prea plin. Prin urmare produsele lactate cum ar fi laptele si iaurtul ajuta foarte mult somnul. Un avantaj suplimentar al produselor lactate este faptul ca sunt bogate in calciu si minerale care promoveaza folosirea triptofanului in formarea melatoninei. Daca alegeti iaurtul, asigurati-va ca are continut scazut in grasimi pentru o digestie mai usoara si de asemenea pentru a evita riscul de obezitate. Un pahar de lapte caldut inainte de culcare va avea un efect relaxant si va ajuta sa dormiti mai bine.

Includeti ovazul in gustarea de seara
Ovazul este o sursa buna de melatonina si tripofan care ajuta in obtinerea unui somn mai bun. Este de asemenea bogat in magneziu si calciu si ofera o calitate mai buna somnului. Daca nu sunteti adeptul produselor lactate mancati un bol mic de terci cald de ovaz inainte de a merge la culcare. Pentru a fi si mai eficient adaugati topping-uri de fructe precum cel de banane si cirese.

Mancati banane
Bananele sunt bogate in magneziu si potasiu si reduc spasmele musculare prin relaxarea muschilor. De asemenea sunt bogate in triptofan care ajuta somnul. Astfel bananele sunt recomandate persoanelor care nu pot dormi noaptea din cauza spasmelor musculare. Sunt de asemenea o gustare potrivita dupa un antrenament greu.

Incercati cirese si nuci
Ciresele si nucile sunt bogate in melatonina si prin urmare ajuta in tratarea insomniei. Combinatia de terci de ovaz cu banane, nuci si cirese este un excelent mod de a obtine melatonina naturala si de a vindeca insomnia.

Luati in considerare consumul de peste gras la cina
Daca va place sa mancati peste, alegeti peste gras precum macrou si sardine, bogati in acizi grasi omega 3. Aportul crescut de acizi grasi promoveaza nivelul de tripofan al organismului care stimuleaza nivelul de melatonina ce asigura un somn linistit. DHA prezent in sardine creste nivelul de melatonina care ajuta la pastrarea unui somn linistit si odihnitor.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete