round image on layout top

5 alimente care micsoreaza colesterolul

divider image
colesterolul

Un nivel normal al colesterolului in sange, scade tensiunea arteriala si pastreaza inima sanatoasa. Migdale prajite cu coaja Doar un pumn de migdale inmagazineaza 9 grame de grasimi monosaturate, ajuta la reducerea colesterolului rau in timp ce il creste pe cel bun. Optarea pentru migdale in loc de o gogoasa, chips-uri sau gustari va poate […]

Un nivel normal al colesterolului in sange, scade tensiunea arteriala si pastreaza inima sanatoasa.

Migdale prajite cu coaja
Doar un pumn de migdale inmagazineaza 9 grame de grasimi monosaturate, ajuta la reducerea colesterolului rau in timp ce il creste pe cel bun. Optarea pentru migdale in loc de o gogoasa, chips-uri sau gustari va poate reduce colesterolul cu aproape 10%. Vitamina E din migdae plus flavonoidele din coaja de asemenea ajuta la stoparea infundarii arterei.

Avocado
Intr-un studiu din Mexic despre femeile si barbatii care mananca un avocado pe zi timp de o saptamana s-a constatat ca, colesterolul a fost redus cu 17%. Detalii uimitoare: In timp ce niveul de LDL si trigliceride nesanatoase a scazut, nivelul de HDL a crescut, probabil din cauza ca avocado are grasimi monosaturate bune. Acest fruct gras este plin de nutrienti care reduc colesterolul.

Rosiile – proaspete, uscate sau suc
Sapte sau mai multe portii de rosii pe saptamana reduc riscul de boli cardiovasculare cu 30 % conform unui studiu recent realizat pe un esantion de 35000 de femei de medicii unui renumit spital de femei.
Factorul minune ? Ar putea fi antioxidantul licopen sau nivelul vitaminei C, potasiu si fibre. Rosiile gatite mai mult de 30 de minute ridica nivelul de licopen disponibil. Si 1/4 ceasca de rosii uscate la soare scade presiunea sangelui mai mult decat o banana medie.

Conserve de somon
In afara de continutul bogat in omega 3, somonul este regele alimentelor sanatoase: o portie contine aproximativ 1,8 grame de acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexanoic (DHA) care ajuta la reducerea riscului de moarte din cauza inimii, reduce colesterolul, inflamatia si poate descuraja chiar si ateroscleroza si formarea chegurilor de sange.

Fulgii de ovaz
Fibrele solubile gasite in ovaz actioneaza ca un burete, capcana pentru colesterolul bogat in acizi biliari, retinandu-i in intestine si eliminadu-i. Rezultatul mai mic al LDL este datorat faptului ca este mai putin absorbit in sange. Un castron mare de fulgi de ovaz pe zi (aproximativ 1 – 1/2 cupe) poate reduce colesterolul cu 2-3 procente, dupa un studiu curand realizat.
bottom round image

footertop right
© 2013 by BoDo | Sanatate si Frumusete